Новини

Renault Trucks пуска на пазара модели 2025

MY 2025
Renault Trucks пуска на пазара модели 2025

Renault Trucks T, T High, C и K модели 2025 са проектирани да оптимизират енергийната ефективност, безопасността и комфорта при шофиране. Разходът на гориво е намален с до 3% в сравнение с предишното поколение, което осигурява на превозвачите повишена производителност, като същевременно намалява нивото на вредните емисии.

  • Икономии на енергия за намаляване въздействието върху околната среда и увеличаване на рентабилността

След въвеждането на Turbo Compound преди две години, който осигурява икономия на гориво до 10%, Renault Trucks продължава да работи върху енергийната ефективност на своите превозни средства, като тежкотоварните модели от 2025 г. предлагат допълнителни икономии на гориво с до 3%. Производителят е оптимизирал различни компоненти на силовата линия, включително в двигателя, скоростната кутия и мостовете, както и монтаж на гуми клас А+ като стандартно оборудване.

Освен това Renault Trucks T, T High и E-Tech T вече разполагат с камери вместо огледала за обратно виждане, което допълнително подобрява аеродинамиката и помага за намаляване на консумацията на гориво. Тези камери за обратно виждане, разположени в сгъваеми крила, са свързани с два екрана в кабината, които показват пространството около автомобила и разполагат с инфрачервен режим за улесняване на нощното виждане.

Тази система се предлага и като опция за гама C, K и E-Tech C.

За превози на дълги разстояния Renault Trucks предлага версия, оптимизирана за разход на гориво - Renault Trucks T Smart Racer. Валиден за T и T High, Smart Racer е оборудван двигател DE13 Turbo Compound с широк набор от характеристики и иновации за икономия на гориво. Това води до 14% по-ниска консумация на гориво и 15%* по-ниски емисии на CO2 в сравнение със стандартен модел.

  • Подобрена безопасност и комфорт при шофиране

Регулируемата кормилна система на модел 2025 подобрява стабилността на автомобила при високи скорости, като същевременно маневрирането при ниски скорости в градска и извънградска среда също е улеснено. Тази система комбинира хидравличен сервоусилвател на волана с електромотор, като използва сензори за регулиране на поведението на автомобила в реално време въз основа на движенията на товарния автомобил и намеренията на водача.

Налична е и система за поддържане на движението в пътната лента с корекция в кормилно управление. Това връща автомобила в лентата в случай на неволно отклонение, като осигурява и допълнително покритие на мъртвите зони, повишавайки безопасността на най-уязвимите участници в движението.

Дългите светлини се активират автоматично според външните условия (време, тъмнина, други участници в движението) и допълват автоматичните къси светлини, които вече се предлагат като стандарт за предишното поколение камиони от производителя. За оптимална видимост могат да се монтират допълнителни работни светлини на шасито или в задната част на кабината.

Renault Trucks гама T, T High C, K и електрическите версии Renault Trucks E-Tech T, C модел 2025 вече се предлагат в мрежата на производителя.

 * Резултатът е получен с помощта на VECTO, инструмент за изчисляване консумацията на енергия на превозното средство /Vehicle Energy Consumption Calculation Tool/

Set canonical URL
Off